Search Amazon.com:
Register a SA Forums Account here!
JOINING THE SA FORUMS WILL REMOVE THIS BIG AD, THE ANNOYING UNDERLINED ADS, AND STUPID INTERSTITIAL ADS!!!

You can: log in, read the tech support FAQ, or request your lost password. This dumb message (and those ads) will appear on every screen until you register! Get rid of this crap by registering your own SA Forums Account and joining roughly 150,000 Goons, for the one-time price of $9.95! We charge money because it costs us $3,400 per month for bandwidth bills alone, and since we don't believe in shoving popup ads to our registered users, we try to make the money back through forum registrations.
«163 »
  • Post
  • Reply
PaletteSwappedNinja
Jun 3, 2008

Big Games Poster


zandert33 posted:

Maybe it's been mentioned before, but I don't remember:

Is there a program for homebrew that can be used to backup Smash Brothers or Mario Kart game saves? I have to get my Wii repaired, and though they said they'd try to back it up, I'd rather be safe then sorry.

You'll need this to dump the saves to SD and this to put them back on the Wii's hard drive. Keep in mind that if you're getting your Wii repaired by Nintendo, the act of using homebrew even to just back up your saves may void your warranty.

Adbot
ADBOT LOVES YOU

zandert33
Sep 20, 2002



PaletteSwappedNinja posted:

You'll need this to dump the saves to SD and this to put them back on the Wii's hard drive. Keep in mind that if you're getting your Wii repaired by Nintendo, the act of using homebrew even to just back up your saves may void your warranty.

My warranty is already done, I'm paying to get the work done on my Wii
(I have a launch system that has the green dots/streaks, and it's just getting worse and more annoying)

Thanks for the info.

Zom Aur
Apr 23, 2008



zandert33 posted:

Maybe it's been mentioned before, but I don't remember:

Is there a program for homebrew that can be used to backup Smash Brothers or Mario Kart game saves? I have to get my Wii repaired, and though they said they'd try to back it up, I'd rather be safe then sorry.
Can't you do this with just a regular SD-card like you do with the zelda save when you installed the homebrew channel?

PaletteSwappedNinja
Jun 3, 2008

Big Games Poster


Zom Aur posted:

Can't you do this with just a regular SD-card like you do with the zelda save when you installed the homebrew channel?

Games with online functionality have saves that can't be copied to SD card without the tools listed above. This goes for Wiiware games too, which is a pest for games like Dr Mario as without homebrew you can't delete the game off your harddrive to reinstall later as it'll reset your Friend Code.

Zom Aur
Apr 23, 2008



PaletteSwappedNinja posted:

Games with online functionality have saves that can't be copied to SD card without the tools listed above. This goes for Wiiware games too, which is a pest for games like Dr Mario as without homebrew you can't delete the game off your harddrive to reinstall later as it'll reset your Friend Code.
Ohhh. I see, heh.

jimjob
Apr 22, 2008


Thanks for the post; but is there a web browser for the wii that doesn't suck? The opera browser always lags and hangs and is not ideal for porn. Would a homebrew browser theoretically have flash & java?

Phenotype
Jul 24, 2007

You must defeat Sheng Long to stand a chance.


jimjob posted:

Thanks for the post; but is there a web browser for the wii that doesn't suck? The opera browser always lags and hangs and is not ideal for porn.

This may be a joke, but the first thing I did when the web browser beta came out was search Google for some porn on my Wii. Something about getting pictures of naked chicks on my Nintendo just appealed to me. I know my mother didn't foresee that when I unwrapped the NES when I was 5.

fishmech
Jul 16, 2006

I see a ship in the harbor
I can and shall obey
But if it wasn't for your misfortune
I'd be a heavenly person today


Why is it that so many homebrew apps and games don't seem to support using USB keyboards, especially stuff like WiiDoom and WiiQuake? Official Nintendo stuff supports it just fine, even weird variations like my PS/2 compact keyboard that I have hooked up to a PS/2 keyboard/mouse converter and then plugged into the Wii.

Or do they actually support it, and just don't mention it? I'm waiting until I can get a copy of Twilight Princess for Wii so I can do the Twilight Hack stuff and load the homebrew channel.

FlyingCheese
Jan 17, 2007
OH THANK GOD!

I never thought I'd be happy to see yet another lubed up man-ass.


fishmech posted:

Why is it that so many homebrew apps and games don't seem to support using USB keyboards, especially stuff like WiiDoom and WiiQuake? Official Nintendo stuff supports it just fine, even weird variations like my PS/2 compact keyboard that I have hooked up to a PS/2 keyboard/mouse converter and then plugged into the Wii.

Or do they actually support it, and just don't mention it? I'm waiting until I can get a copy of Twilight Princess for Wii so I can do the Twilight Hack stuff and load the homebrew channel.

If you want to play Doom or Quake with a keyboard then you should just play it on the computer. Most programs don't support USB keyboards because the majority of them don't need it. The few that do need it, support it.

paradigmm
May 28, 2002

by Y Kant Ozma Post


Mplayer CE won't mount my samba shares, should this be working?

MCE 0.21c + Wii 3.4 on wireless + Vista

Waited 30 seconds for it to try to connect, just shows my SD card files.

Zosologist
Mar 30, 2007

I ♣ baby seals

wrong thread.

Venusy
Feb 21, 2007


PaletteSwappedNinja posted:

You'll need this to dump the saves to SD and this to put them back on the Wii's hard drive. Keep in mind that if you're getting your Wii repaired by Nintendo, the act of using homebrew even to just back up your saves may void your warranty.
You can also use Gecko OS's rebooter option to ignore the save copy flag, and then copy it like you would a normal Wii save. Since the Save Extractor and Installer require the game's disc, I think this is the only way to back up uncopyable saves from WiiWare games.

TesticledRat
Mar 24, 2003


So according to the OP homebrew works on all versions of Wii software. Does that mean it works with the latest update at the moment and that I shouldn't update afterward? Will updating the Wii at all cause the Wii to delete or block the installation of homebrew? I'm just wondering because I'm thinking about installing homebrew on my Wii but I haven't updated my Wii in almost half a year.

TesticledRat fucked around with this message at Feb 22, 2009 around 17:51

FlyingCheese
Jan 17, 2007
OH THANK GOD!

I never thought I'd be happy to see yet another lubed up man-ass.


TesticledRat posted:

So according to the OP homebrew works on all versions of Wii software. Does that mean it works with the latest update at the moment and that I shouldn't update afterward? Will updating the Wii at all cause the Wii to delete or block the installation of homebrew? I'm just wondering because I'm thinking about installing homebrew on my Wii but I haven't updated my Wii in almost half a year.

Honestly, it's probably better if you didn't. Not everything works 100% on the newest firmware. Install the homebrew channel and then look up a way to get to version 3.2 (if you don't already have it), but don't update any more from there. Except maybe the Wii Shop channel if you want to buy stuff.

OHGODBEES
Mar 25, 2007


Im installing homebrew on my friends wii, and we keep getting error message

err = c1000003, reply = followed by a bunch of numbers

we tried this a few times with each save in the twilight hack (save 2 just freezes the game) and it keeps doing it, also the wii is deleting the twilight princess save hack whenever we reboot the system. I tried downloading the homebrew channel again but still the same error.

scottch
Oct 18, 2003
"It appears my wee-wee's been stricken with rigor mortis."

Have you played Twilight Princess on this Wii before? Seems to be a debated necessary step, but I know I had to do it. Can't recall the error, though.

Astro7x
Aug 4, 2004
Thinks It's All Real

scottch posted:

Have you played Twilight Princess on this Wii before? Seems to be a debated necessary step, but I know I had to do it. Can't recall the error, though.

Yeah, I also had to play Twilight Princess first for the hack to work.

Straker
Nov 10, 2005

professional sex-haver


OHGODBEES posted:

Im installing homebrew on my friends wii, and we keep getting error message

err = c1000003, reply = followed by a bunch of numbers

we tried this a few times with each save in the twilight hack (save 2 just freezes the game) and it keeps doing it, also the wii is deleting the twilight princess save hack whenever we reboot the system. I tried downloading the homebrew channel again but still the same error.
It's deleting the save because you're running 3.4, it does that, try not to reboot your Wii after using the hack until everything's all set up.
What's the problem exactly (i.e. where is it breaking, you mention using different saves but also redownloading the homebrew channel)?

jimjob
Apr 22, 2008


For some reason, four out of five times when I go to launch the SNES emulator, it freezes up. It's an all-black screen with alot of numbers.. no clue what the error is from. I can just hit the reset button to get back to the homebrew channel and try again, but what's causing it to not load in the first place? Also, for MPlayer_CE, what exactly do I need to edit in order not to wait 5 minutes for it to read my SD card or whatever it's doing? One last complaint.. the Uno game is in spanish and even if it was in english, it wouldn't make sense anyways so don't download it. Oh yeah and that wiiradio freezes when you change the station one too many times.

jimjob fucked around with this message at Feb 24, 2009 around 19:10

Spiffo
Nov 24, 2005



jimjob posted:

For some reason, four out of five times when I go to launch the SNES emulator, it freezes up. It's an all-black screen with alot of numbers.. no clue what the error is from. I can just hit the reset button to get back to the homebrew channel and try again, but what's causing it to not load in the first place? Also, for MPlayer_CE, what exactly do I need to edit in order not to wait 5 minutes for it to read my SD card or whatever it's doing? One last complaint.. the Uno game is in spanish and even if it was in english, it wouldn't make sense anyways so don't download it. Oh yeah and that wiiradio freezes when you change the station one too many times.

Yeah, I get the same thing, about two thirds of the time. I'm thinking of either re-copying the newest version of the emulator, or maybe downgrading my Wii to an earlier version.

jimjob
Apr 22, 2008


Spiffo posted:

Yeah, I get the same thing, about two thirds of the time. I'm thinking of either re-copying the newest version of the emulator, or maybe downgrading my Wii to an earlier version.

How do I check what version of firmware is on my wii?

Keito
Jul 21, 2005

WHAT DO I CHOOSE ?


jimjob posted:

How do I check what version of firmware is on my wii?

Go to the system settings and your version is printed in the upper right corner.

Reinanigans
Aug 31, 2005

"See? Now this is why you didn't get a movie." -Suicune

I know I'm probably making some stupid mistake that's causing this not to work, but I've been trying for the past hour with no success.

I'm trying to use the various Mplayers for the Wii and trying to get them to play an .mp4 off of my SD card. But whenever I do, it says that a DSI exception occurred. Any help?

japtor
Oct 28, 2005
WELL ARNT I JUST MR. LA DE FUCKEN DA. oh yea and i suck cocks too


Reinanigans posted:

I know I'm probably making some stupid mistake that's causing this not to work, but I've been trying for the past hour with no success.

I'm trying to use the various Mplayers for the Wii and trying to get them to play an .mp4 off of my SD card. But whenever I do, it says that a DSI exception occurred. Any help?
I think they just blow with MP4s. I'm not sure I've ever successfully played one, although it's been a while since I've tried (gave up because of the said failures).

Desrever
Nov 23, 2004



jimjob posted:

For some reason, four out of five times when I go to launch the SNES emulator, it freezes up. It's an all-black screen with alot of numbers.. no clue what the error is from. I can just hit the reset button to get back to the homebrew channel and try again, but what's causing it to not load in the first place?

Sometimes I unplug the gamecube controllers and then they'll boot on the first try. If you don't use Gamecube controllers then I don't know what to say :/

SeXReX
Jan 9, 2009

Freeze Mamma Jamma!!



paradigmm posted:

Mplayer CE won't mount my samba shares, should this be working?

MCE 0.21c + Wii 3.4 on wireless + Vista

Waited 30 seconds for it to try to connect, just shows my SD card files.

I was having issues as well, open up the config file and make sure its set up properly. If you don't have a password put a 0 instead of leaving it blank.

FlyingCheese
Jan 17, 2007
OH THANK GOD!

I never thought I'd be happy to see yet another lubed up man-ass.


SeXReX posted:

I was having issues as well, open up the config file and make sure its set up properly. If you don't have a password put a 0 instead of leaving it blank.

The newest version of Mplayer_CE is v0.21e which has even better SMB support and even has some debugging options you can turn on for troubleshooting.

OHGODBEES
Mar 25, 2007


The wii gives those errors after the twilight hack is used, it goes to command line mode and then starts to load boot.elf and then gives the error. so i re-downloaded the homebrew channel and put boot.elf back onto the root of the card and still got the same error. my friend says his wii has 3.4u.

I tried saving a actual zelda save onto the wii then copying the twilight hack over it and it didnt work either.

Keito
Jul 21, 2005

WHAT DO I CHOOSE ?


Try formatting your SD card to FAT16 if it's FAT32.

MrFurious
Dec 11, 2003
THINKS HE IS BEST AT DOGS (is actually worst at dogs!!!)

I keep seeing references to IOS249 and that it must be running for some Homebrew apps, but I can't figure out where to get it, or what exactly it is. I realize it's a custom OS, but I can't find any more details than that. Can anyone enlighten me?

Xythar
Dec 22, 2004

echoes of a contemporary nation

MrFurious posted:

I keep seeing references to IOS249 and that it must be running for some Homebrew apps, but I can't figure out where to get it, or what exactly it is. I realize it's a custom OS, but I can't find any more details than that. Can anyone enlighten me?

Sounds like cIOS

http://wiibrew.org/wiki/CIOS_Patchmii_Installer

FlyingCheese
Jan 17, 2007
OH THANK GOD!

I never thought I'd be happy to see yet another lubed up man-ass.


Mplayer-CE is AGAIN updating. This time it's a pretty huge update. v0.3! Now supporting more file formats and sizes and better support for SMB keepalive.

http://wiibrew.org/wiki/MPlayer_CE Grab it! Best Movie Player for the wii ever.

Ddraig
Sep 5, 2005

Sits with a full house

Maybe I'm retarded but how the gently caress do I enable SMB sharing to my wii? Preferably over wi-fi if at all possible.

edit: Never mind, just did it. It's actually amazingly simple.

Ddraig fucked around with this message at Feb 28, 2009 around 09:48

Keito
Jul 21, 2005

WHAT DO I CHOOSE ?


Didn't try any of the 0.2 series, but SMB ain't working in 0.3 either over here.

I've tried without password as my share doesn't require that, and also with my SMB login just to see if that worked better. When enabling the SMB debug on boot I think it just says smb1 error, but it's hard to see because the text doesn't fit on my old 4:3 TV. Any ideas on what could be wrong?


Edit: YES, I got it working!! For other GNU/Linux users, this is what made my setup work:
security = user

[video]
path = /media/symlinks/video
available = yes
browsable = no
public = yes
writable = no

It was set to browseable before, so I think disabling that was what fixed things.

Keito fucked around with this message at Feb 28, 2009 around 11:32

japtor
Oct 28, 2005
WELL ARNT I JUST MR. LA DE FUCKEN DA. oh yea and i suck cocks too


I did a bunch of stuff and Mplayer CE works now ! I'm not sure what did it, got the latest DVDX thingy and uninstalled whatever IOS was there and it installed a new one and it worked? I had no clue what the hell I was doing, but Mplayer works now and is streaming Top Gear off my Mac as I type this.

It does stutter every once in a while though, I see a cache setting in mplayer.conf, but what are the other two, cache-min and cache-seek-min?

edit - just exited back to the file list part way through the video as I posted, not sure what happened there.
edit2 - forgot I had something else sucking up wireless bandwidth, seems to be ok now.

japtor fucked around with this message at Mar 1, 2009 around 06:26

Wee Bairns
Feb 10, 2004

Jack Tripper's wingman.

I want Mplayer CE to work as a simple media player, but for some reason it will not read from a USB thumbdrve at all. Should I need to edit a config file? DVDx works pretty good, though I'm finding the picture quality kinda lacking at times.

FlyingCheese
Jan 17, 2007
OH THANK GOD!

I never thought I'd be happy to see yet another lubed up man-ass.


Wee Bairns posted:

I want Mplayer CE to work as a simple media player, but for some reason it will not read from a USB thumbdrve at all. Should I need to edit a config file? DVDx works pretty good, though I'm finding the picture quality kinda lacking at times.

I had this problem for a while, but then after running it a few times it just magically started working and has been working ever since.

Keito
Jul 21, 2005

WHAT DO I CHOOSE ?


After getting SMB working in MPlayer CE, I also experienced the problems which japtor mentioned about it quitting to the file list after watching a little bit, and it happens with all videos. Wii was the only device on via WLAN so I can't solve it by disabling anything else.

So... then I took one of my USB flash drives and threw videos on that, watched a season of Harvey Birdman without much trouble. There was one file that'd quit partway through in the same fashion as over network, but I suspect that specific file had some encoding error or whatnot. It's a promising project, but I hope they fix the flaky SMB code so it works properly for streaming. Subtitle support is great.

paradigmm
May 28, 2002

by Y Kant Ozma Post


SeXReX posted:

I was having issues as well, open up the config file and make sure its set up properly. If you don't have a password put a 0 instead of leaving it blank.

I finally got MCE doing SMB, I think for some reason the shares in Windows had to be in the root of the drives. ??? The new samba debug setting was helpful.

It works pretty well now, but even with 0.3 it seizes up every once in a while with incredibly loud buzzing.

Adbot
ADBOT LOVES YOU

japtor
Oct 28, 2005
WELL ARNT I JUST MR. LA DE FUCKEN DA. oh yea and i suck cocks too


Keito posted:

After getting SMB working in MPlayer CE, I also experienced the problems which japtor mentioned about it quitting to the file list after watching a little bit, and it happens with all videos. Wii was the only device on via WLAN so I can't solve it by disabling anything else.
Yeah I had the cut out problems even after stopping the other wireless stuff. I also noticed at a certain point it just wouldn't play or if I went back up the menus, wouldn't even connect to the shares unless I restarted the app. I posted it as a new issue on their site, hopefully someone else knows a fix.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Post
  • Reply
«163 »