Register a SA Forums Account here!
JOINING THE SA FORUMS WILL REMOVE THIS BIG AD, THE ANNOYING UNDERLINED ADS, AND STUPID INTERSTITIAL ADS!!!

You can: log in, read the tech support FAQ, or request your lost password. This dumb message (and those ads) will appear on every screen until you register! Get rid of this crap by registering your own SA Forums Account and joining roughly 150,000 Goons, for the one-time price of $9.95! We charge money because it costs us $3,400 per month for bandwidth bills alone, and since we don't believe in shoving popup ads to our registered users, we try to make the money back through forum registrations.
«776 »
  • Post
  • Reply
Rolo
Nov 16, 2005

Hmm, what have we here?

It’s for some yearly training I have to listen to that doesn’t auto play and it’s divided into literally hundreds of clips.

I’d rather use some wireless headphones than sit at my desk babysitting the “next” button.

E: And they definitely wouldn’t know or care.

Rolo fucked around with this message at 21:00 on Jul 30, 2020

Adbot
ADBOT LOVES YOU

roomforthetuna
Mar 22, 2005

I don't need to know anything about virii! My CUSTOM PROGRAM keeps me protected! It's not like they'll try to come in through the Internet or something!


Klyith posted:

If you are using HDMI output, what is that then feeding that into? Because there are many devices & receivers that have limited sample rate support, and my guess is that your decade-old games are playing low-sample rate audio (a common trick in old games before they had the CPU power to use better formats like ogg), and for some reason instead of being resampled through HDMI it's going to the more compatible sound card.
Ah, now I go into device manager, it looks like I disabled the audio outputs but not the drivers, so that might make the difference. But nope, disabling all the other drivers still has the same outcome.

quote:

This panel shows you what formats the HDMI supports:

Where do you find that panel? It looks like a device manager panel, but all my audio properties in device manager just have General/Driver/Details/Events tabs.
(Under either of "Audio inputs and outputs" or "Sound, video and game controllers".)

Edit: Ah, found it, obviously you get there by running "control.exe mmsys.cpl" because Windows 10 hides all control panels as hard as it can. Still no luck though.

Does seem likely it's the issue you suggest, HDMI has only supported sample rates 32.0, 44.1 and 48.0kHz. Maybe I can fix this by piping it through Voicemeeter Banana.

roomforthetuna fucked around with this message at 23:33 on Jul 30, 2020

The Lord Bude
May 23, 2007

I'M DISAPPOINTED THAT CORTANA WILL BE A CIRCLE AND NOT THE ACTUAL SEXY WOMAN FROM THE GAME.


If any of you guys use chromium-edge; you’ve probably noticed it now crashes when you try and type anything in the URL bar. This is caused by some change google has made that edge hasn’t been adapted to yet; you can prevent it from happening by switching your default search engine away from google; or by disabling search suggestions.

Endymion FRS MK1
Oct 28, 2011



The Lord Bude posted:

If any of you guys use chromium-edge; you’ve probably noticed it now crashes when you try and type anything in the URL bar. This is caused by some change google has made that edge hasn’t been adapted to yet; you can prevent it from happening by switching your default search engine away from google; or by disabling search suggestions.

Bing supremacy strikes again

roomforthetuna
Mar 22, 2005

I don't need to know anything about virii! My CUSTOM PROGRAM keeps me protected! It's not like they'll try to come in through the Internet or something!


roomforthetuna posted:

Does seem likely it's the issue you suggest, HDMI has only supported sample rates 32.0, 44.1 and 48.0kHz. Maybe I can fix this by piping it through Voicemeeter Banana.
Haha, quite the opposite! I reinstalled Voicemeeter, made it the default output, made the Voicemeeter mixer redirect that default output to the HDMI, made some system pings to check all that was working, then tried running one of the problem games. Neither the cutscenes nor the game proper made any sound, then when I exited the game, system pings wouldn't make any sound either until I re-selected the output device in Voicemeeter, then sound would resume.

Repeated several times to verify that this is what was happening. Turned off "exclusive" for the Voicemeeter input. When the system pings aren't making any sound I can still see them raising an indicator bar in Voicemeeter's mixer.

I think the eventual conclusion is the HDMI device is just a bit poo poo, so I've plugged my headphones into the built-in speakers instead, which is a bit less physically convenient but at least it works. Thanks for helping me diagnose it better!

Edit: Oh, yeah, also in evidence for the HDMI device being poo poo, if I select the WDM output to HDMI in Voicemeeter when it's working, system pings turn into some kind of horrible clicky grinding sound like the ping played at half speed with randomly distributed stutters throughout. Whereas WDM to the laptop's own speakers sounds the same as the other kind of output.

LRADIKAL
Jun 10, 2001

A Very Useful Person



Fun Shoe

Maybe you're having surround sound mapping issues? Are you running the games in stereo mode and/or configuring Voicemeeter's output mix?

Ynglaur
Oct 9, 2013



Endymion FRS MK1 posted:

Bing supremacy strikes again

Unironically I have Bing as my default so I hadn't hit this error. Broken clocks, etc.

HalloKitty
Sep 30, 2005

Adjust the bass and let the Alpine blast


Klyith posted:

Ha ha I wish! No, that's my main display. Also have a 20" secondary, one of the indestructible dell WFPs that's like 12 years old

I have one of those, it's now retired in the box as a spare, but I once discovered in the service menu that the power on hour timer had maxed out Its counter at. 65535, so I noted the date and reset the timer. It'd probably do the same again, if I was using it

The Lord Bude
May 23, 2007

I'M DISAPPOINTED THAT CORTANA WILL BE A CIRCLE AND NOT THE ACTUAL SEXY WOMAN FROM THE GAME.


Whatever the issue was with google and edge it’s fixed now.

Hughmoris
Apr 21, 2007
Let's go to the abyss!

Medullah posted:

Yeah it's dumb but it's Microsoft. Dig for the email from your purchase and you might get lucky.

Just to circle back... I had started the Office 2016 install until I realized that I didn't have access to the product key, and I canceled it. Never got past the 'We're downloading Office, please wait' stage.

Somehow between then and now, Office 2016 was downloaded/installed/activated on the original license. Not sure how it worked but I'll take it!

LRADIKAL
Jun 10, 2001

A Very Useful Person



Fun Shoe

Did you log into your Microsoft account in Windows?

Adbot
ADBOT LOVES YOU

Hughmoris
Apr 21, 2007
Let's go to the abyss!

LRADIKAL posted:

Did you log into your Microsoft account in Windows?

Yep. I'm guessing at some point after my (relatively) fresh install, it synced up with my Microsoft account and identified the previous install of Office 2016 on this device and finished the installation and activation.

The seemingly weird thing is that it's not associated with my Microsoft account on the 'Microsoft Services and Subscriptions' page. Office 2016 is no where to be found there. Either way, I'll take the win.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Post
  • Reply
«776 »